4 portioner á 8,5pp (lägg till för potatis)
Biffarna
600g nötfärs 10%
1dl mellanmjölk
2msk ströbröd
1 liten finhackad gul lök
0,5 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning
Såsen
1 msk rosépepparkorn
1 msk olja
1 köttbuljongtärning
1,5 dl mellanmjölk
1 dl fraiche 8%
1msk tomatpuré
soja
salt
Låt ströbrödet svälla i mjölken till biffarna och blanda sen ihop alla ingredienser och forma 8 biffar. För mig brukar det räcka med 1 biff för det blir mycket mat med 2 biffar. Stek sedan biffarna i teflonpanna och börja med såsen. Stek rosépepparkornen i oljan i en kastrull och häll sedan i allt utom fraichen som du lägger i strax innan servering.
Tar man 1 biff, 120g klyftpotatis (utan olja) och 1portion av såsen samt en blandad sallad till så blir det 8pp
Muuuums!!!
Låter jättegott! Ska absolut pröva detta!!!
SvaraRaderaDet lär smarrigt, det ska provas här hemma med ;)
SvaraRadera