Tigerkladdkaka 8 portioner á 5pp
2 ägg
2dl socker
1 msk flytande smör
2dl siktat dinkelmjöl
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1dl mjölk
0,5dl lätt kesella
0,5dl kakao
Sätt på ugnen på 150grader
Rör ihop ägg och socker. Blanda sedan i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och smör. Sedan häller du i kesella och mjölk. När det är ihopblandat häller du ut ca 2/3 av smeten i formen och häll sedan i kakaon i smeten som är kvar i bunken. Ringla sedan över chokladsmeten i formen.
Grädda längst ner i ca 20minuter.
Servera med 15g vispad Kelda mellanvisp och lägg till 1pp
Enkelt och suuupergott!!
Mm det såg minsann mumsigt ut. Måste prova det någon gång!
SvaraRaderaTycker biten ser hyfsat stor ut för 5 pp!