tisdag 18 maj 2010

Rosepepparbiff



4 portioner á 8,5pp (lägg till för potatis)
Biffarna
600g nötfärs 10%
1dl mellanmjölk
2msk ströbröd
1 liten finhackad gul lök
0,5 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning

Såsen
1 msk rosépepparkorn
1 msk olja
1 köttbuljongtärning
1,5 dl mellanmjölk
1 dl fraiche 8%
1msk tomatpuré
soja
salt

Låt ströbrödet svälla i mjölken till biffarna och blanda sen ihop alla ingredienser och forma 8 biffar. För mig brukar det räcka med 1 biff för det blir mycket mat med 2 biffar. Stek sedan biffarna i teflonpanna och börja med såsen. Stek rosépepparkornen i oljan i en kastrull och häll sedan i allt utom fraichen som du lägger i strax innan servering.

Tar man 1 biff, 120g klyftpotatis (utan olja) och 1portion av såsen samt en blandad sallad till så blir det 8pp

Muuuums!!!

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Ska absolut pröva detta!!!

    SvaraRadera
  2. Det lär smarrigt, det ska provas här hemma med ;)

    SvaraRadera