torsdag 2 september 2010

Dinkel/grahamspizza 9,5pp


Dinkel/grahamspizza 9,5pp
Degen är 6portioner á 7pp
3,5dl grahamsmjöl
4dl siktat dinkelmjöl
2tsk olivolja
50g färsk jäst
3dl ljummet/varmt vatten
Blanda mjölsorterna i en bunke. Blanda olja, vatten och jäst i en annan bunke. Spara 1dl av mjölmixen men blanda i resten i jästblandningen till en kladdig deg. Låt jäsa i 30min.
Dela sedan degen i 6delar, använt resterande mjölmix till utbaket. Varje del är till en pizza. Tänk på att inte göra pizzan för tjock, mycket godare när den är lite tunnare.
Pålägg är för 1 portion 2,5pp och går att variera i en oändlighet.
30g rökt skinka 1pp
30g riven 17% ost (jag tycker egenriven hushållsost blir bäst) 1,5pp
Tärnad gul paprika
Tärnad tomat
broccolibitar
Sätt på ugnen på 225grader och grädda pizzan i ca 20minuter.
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar