tisdag 27 juli 2010

VV Carbonara

4 portioner 8 propoints/portion














300g strimlad kassler
140g fullkornsspagetti
2 finhackade gula lökar
1msk hackad vitlök
125g gröna ärtor
2tsk flytande smör
2ägg
0,5dl 3%mjölk
4msk parmesan
2msk hackad persilja
Salt
Svartpeppar



Detta är ett recept ur vv kokbok smala Italien som jag har gjort om lite. I orgonalreceptet ska man ha skinka istället för kassler och man ska ha mindre skinka och mer ärtor än vad jag har.

Koka spagettin. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och fräs lök, ärtor, kassler och vitlök. Ta en stor bunke och blanda ägg och mjölk. När spagettin är klar häller du i spagettin i stekpannan och blandar om. Ställ bort stekpannan från spisen och häll i äggblandningen och rör om. Strö över parmesan och persilja. Krydda med svartpeppar och salt efter smak. Själv hade jag nymald svart peppar och tycker det är ett måste på en carbonara ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar