söndag 15 augusti 2010

Tigerkladdkaka 5pp

Tigerkladdkaka 8 portioner á 5pp

2 ägg
2dl socker
1 msk flytande smör
2dl siktat dinkelmjöl
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1dl mjölk
0,5dl lätt kesella
0,5dl kakao

Sätt på ugnen på 150grader
Rör ihop ägg och socker. Blanda sedan i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och smör. Sedan häller du i kesella och mjölk. När det är ihopblandat häller du ut ca 2/3 av smeten i formen och häll sedan i kakaon i smeten som är kvar i bunken. Ringla sedan över chokladsmeten i formen.
Grädda längst ner i ca 20minuter.

Servera med 15g vispad Kelda mellanvisp och lägg till 1pp

Enkelt och suuupergott!!

1 kommentar:

  1. Mm det såg minsann mumsigt ut. Måste prova det någon gång!
    Tycker biten ser hyfsat stor ut för 5 pp!

    SvaraRadera